Lästips

Jag har ju varit mer eller mindre fast i de här med ätstörningar i många år. Eller inte jättemånga med tanke på hur gammal jag är, men men. I alla fall, jag älskar att läsa så jag har läst typ allt som går att få tag på. Framförallt skönlitterära böcker på svenska, men även nårga engelska, massa faktaböcker osv.
 
Så igår kom jag på ett nytt mediumm som jag inte har utforkat tidigare, forskningsrapporter! Jag gick in på hemsidan uppsatser.se och säkte på anorexia, anorexi och lite annat. Prkade inte läsa jättemycket, det var sent igår kväll och jag behövde sova också. Vet inte om jag tycket det fanns jättemycket men det kan säkert finnas lite att hitta för dem som vill hitta ALLT. Typ jag, hehe.
 
Någon gång kanske jag ska tipsa om lite okändare böcker på ätstörningstemat, om någon är intresserad?

Det här med viktiga saker

Det blev inget mer inlägg i måndags. Trodde att L skulle vara borta till sent på kvällen men han kom hem mycket tidigare än beräknat. Så jag fick stänga ner bloggarna jag hade uppe fort som satan. Hjärtat i halsgropen. Kommer paranoia vara mitt andra namn eller?
 
Det här med vikten då..
Det är bland annat vikten som har gjort att jag inte har orkat skriva så bra dessa dagar. Vilket jag måste ändra på. Bloggen ska ju sporra mig så att inte skriva betyder att ge upp, och det ska jag för allt i världen inte! Jag har fått kämpa mig tillbaka sen helgen, då vikten låg på 55-56 till att äntligen vara tillbaka på 54. Men hallå? den ska ju inte hoppa fram och tillbaka det har jag inte tid med! Neråt NU! Vill vara på 52 NU!
 
 

If only I would stay

Har haft några skitdagar, igen. Skit skit skit! Sa ju att jag fick mens också och det känns som att jag har varit svullen som aldrig förr, har knappt klarat av att tänka på kroppen.
 
Så humöret har varit efter det, har på pappret haft en "kul" helg men jag är inte alls nöjd med den, alldeles för mycket mat, trött, fest som inte var så rolig som jag hade hoppats, alldeles för mycket stillasittande.
 
Ja, så därför har jag inte ens haft lust att skriva även om jag haft möjlighet, jag vill ju ändå kunna vara lite intressant att läsa. Ska skriva ett till inlägg ikväll har jag tänkt, lite bättre och strukturerat och inte bara massa svammel som nu.
 
Hoppas er helg var bättre!

En undantagsdag

Det var det igår, en sorts undantagsdag. En glädjefylld, speciell dag då jag var på festligheter som innebar mycket utöver det vanliga. Detta visste jag redan innan så jag valde att inte bry mig om det.
 
För så måste jag få ha det. Att jag kan ha dagar att se fram emot, av en eller anledning, och att ingen ångest över mat ska förhindra glädjen.
 
Att jag får äta pizza ibland, toasts på vitt bröd och massa ost, våfflor med grädde eller liknande. Sen om jag väljer att inte äta så mycket annat den dagen, träna för att kompensera eller att inte äta så mycket av det jag unnar mig, det är en bra strategi för att avhjälpa ångestsituationer.
 
Sedan att jag har mens just nu som fuckar upp hela mig är inte så roligt, inget går att lita på och jag försöker att inte tänka på vågen eller spegelbilden för mycket, det tjänar ingenting till.
 
Så här blev det igår iaf:
 
Torsdag 20 sept:
    Frukost 300 kcal.
    Middag och efterrätt 700 kcal.
    Ett glad vin på kvällen 100 kcal.
Totalt 1100 kcal.

Intag

Onsdag 19 sept:
    Lunch riskakor, 1/3 baguette och liten yoghurt 420 kcal.
    Middag 550 kcal.
Totalt 970 plus löpning 6 km på 32 min, = -300.
 
Ja det blir bara detta nu hinner kanske skriva mer senare. Var jobbigt att springa igår men skönt efteråt, sedan duschade jag jättevarmt och scrubbade kroppen och åh vad skönt det var!

Slutet på helgen och början av veckan!

Söndag 16 sept:
    Frukost 300 kcal.
    Lunch/middag 400 kcal.
    Kvällsfika 100 kcal.
Totalt 800 kcal.
 
Måndag 17 sept:
    Småplock precis när jag vaknat (ja, sånt där onödigt som jag vill sluta helt med) 100 kcal.
    Brunch 350 kcal.
    Middag 150 kcal.
    Möte på kvällen där det bjöds på smörgåsar, hemmabakt asgott bröd, blä! 400 kcal.
Totalt 1000 kcal plus promenerande på kvällen nästan en timme rask takt = -250 kcal.
 
Tisdag 18 sept:
    Frukost 300 kcal.
    Middag 500 kcal.
Totalt 800 kcal.
 
Stora delar av söndagen och måndagen har jag haft ångest, framförallt på kvällarna. Har tänkt gå ut och springa flera gånger men inte haft tid förrän sent på kvällen och då har jag inte vågat för mörkret. Eh lättskrämd? Måndags var verkligen värst, när jag skulle hem från mötet jag var på fick jag sådan åmgest för allt jag ätit där som var så satans onödigt. Därför gick jag flera spårvagnshållplatser istället för att åka, och sedan gick jag av flera hållplatser innan och gick sista biten. Sen fick jag ångest för att jag tog så lång tid på mig för att komma hem, paradox?
 
Men nu till en liten POSITIV bit!
Jag måste ju bara få säga att jag är stolt över mig själv! Jag har sådan motivation. Igår när jag gick i stan och hungern rev i mig kände jag mig så glad att jag inte föll för den, jag drack lite vatten, så var det bra! Jag har inte varit så här duktig på hur länge sen som helst, och jag har klarat två helger nästan galant. På de här två veckorna jag har skrivit upp intaget har jag bara kommit över 1000 kalorier två eller tre gånger tror jag, och det är jag så stolt över! Så där, lite pepp till mig själv, och hoppas att det kan peppa någon annan också. Kramar på er!

Calling from a long distance

Nu nu nu.. Dagarna bara springer förbi och jag har inte en chans att hinna med! Har fullt med skola (inte så mycket lektioner men en massa att läsa mellan alla föreläsningar) och skolan slutar inte uppta tankarna bara för att jag inte befinner mig i skolan. Jag tänker och tänker hela dagarna. Läser samhällsinriktat ämne, sort of, så det vi studerar ser jag samband med hela tiden i mitt egna liv. Både kul och lite uttröttande ibland.
 
Tycker att jag är ful ganska ofta. Inte ett sånt där totalt förakt för min öppenbarelse, men jag ser alla små skavanker på kroppen och så koncentreras all uppmärksamhet till dem. Då hjälper det inte att jag vet att jag tycker om t ex mina händer, min hals eller mina öron, jag kollar bara på det fula. Så ytlig, eller? Nej, jag är verkligen inte ytlig, det var länge sedan jag kom över de funderingarna, jag är inte ytlig, jag har dålig självbild. Ångrar mer och mer att jag inte gick på bloggträffen i helgen så jag kunde ha andra att prata om det här med, att få säga till någon annan att "jag ser mig som ful och otillräcklig, och det hjälper inte att andra säger att jag är fin för så KÄNNER inte jag" och att de kanske kan förstå.
 
Ehe, vilket svamlande detta blev då. Har inte kunnat blogga på några dagar för att L är hemma hela tiden. Jag tar verkligen inga risker längre, bloggar bara om jag är ensam hemma eller på biblioteket. Vad skulle hända om han hittar bloggen? All min falskhet angående mina mat- och vikttankar skulle bli avslöjade och jag skulle känna mig hemsk. Ändå kan jag inte tänka mig att sluta skriva nu när jag äntligen har kommit igång. Jag känner att jag mår bra av att skriva, att dela med mig av tankar, att få ner dem på pränt.

Skitdag!

Blev en riktigt jobbig avslutning på gårdagen. Var som sagt bortbjuden på kvällen på middag, jag tänkte att "det här ka nog gå bra, jag har nog lärt mig att hålla igen nu". Men usch så fel jag hade! Åt två stora tallrikar med soppa, och det hade väl varit okej om soppan hade haft massa grönsaker som utfyllning, men nej, bara massa linser, smör, buljong och kryddor i den. Inte nog med det, serverades focaccia till, helt vitt fluffigt bröd, och jag tog tre stora bitar av det. Mycket för att ha något att knapra på när de andra knaprade chips men ändå! inte alls okej. Sen hade jag ont i magen efteråt. Drack rött vin, sen tog det slut och jag ville dricka lite till så blev en 33 cl öl. Jag hade ju tänkt hålla upp med ölen också ett tag, men fanns ju fasen inget annat! Ja, minst sagt mycket som gick fel.
 
Lördag 15 sept:
    Frukost 300 kcal.
    Middag och kvällsmat 800 kcal.
    Alkohol säkert 700 kcal.
Totalt 1800 kcal.
 
Jag kan verkligen inte säga att jag hetsade, det här var absolut ingen hets, men likväl en överätning. Blä vad äcklig jag är! Hade ångest när jag kom hem inatt och visste inte vad jag skulle göra. Det tjänar i princip inget till att lägga sig och göra sit-ups mitt i natten, jag är inte tillräckligt tränad för att det ska innebära speciellt mycket förbrända kalorier. Så jag satte mig och läste bloggar och det hjälpte faktiskt!
 
Idag visade såklart vågen mer än vanligt, jag hade dessutom varit uppe inatt och druckit vatten för att inte vara bakis, så de dumma siffrorna tror jag inte på. Hoppas att denna dagen utvecklar sig bättre!

Jag har ju ätit också

Maten de senaste dagarna! Kommar typ aldrig kunna uppdatera det på en daglig basis så det får bli så här mycket på en gång, sorry.
 
Torsdag 13 sept:
    Lunch 250 kcal.
    Middag som killen lagade så jag vet inte helt vad det innehöll, ehehe.. typ 500 kcal.
Totalt 750 kcal.
 
Fredag 14 sept:
    Frukost 350 kcal.
    Bjudasnacks blä! 200 kcal.
    Middag på kafé 400 kcal.
Totalt 950 minus promenader plus mycket annan rörelse = minus 200.
 
Så idag har jag köpt MASSA gottigott som jag inte ska äta, haha hem och kasta in det i skafferiet bara, men det klarar jag! Bortbjuden på middag, får se hur det går.
 
Ha en fin lördagskväll, festa loss ni som ska!

Ta bort grädden!

Ja, så känner jag nu. All mat man kan ha grädde i bara för att det blir "krämigare" och "godare". Hrm! Ska det smaka mer kan man ha lite ost på. Och kryddor, för guds skull! Kryddor räddar ju all mat! Jag är saltberoende på grund av det, har alltid för mycket salt på maten, vilket jag är fullt medveten om men det är svårt när smaklökarna har vant sig. Har blivit bättre än för några månader sedan för jag märker att min kropp inte mår bra av det.
 
Det finns ju så mycket goda kryddor och jag är alltid öppen att prova någon ny att variera sig med. Mina favoriter är, förutom salt, svartpeppar!, spiskummin, rosépeppar, basilika, oregano, fänkål, paprikapulver, ingefära kanel och kardemumma. Tipsa om ni har någon annan krydda jag bara MÅSTE prova!
 
Har fortsatt bra med maten, sort of. Igår blev jag bjuden på chips...inte för mycket men så onödigt! Jaja, ska inte ångra det som har varit, se framåt istället.
 
Angående vikten då.. Jag vill egentligen inte skriva så mycket om den om jag inte kan presentera säkra resultat, och med min våg är det så osäkert när det är säkra resultat.. Men jag tror mig att kunna säga att jag ligger på 53,5 eller 54 kg nu. Ingen stor förändring men som sagt jag måste ha TÅLAMOD. Detta tar tid. Kan jag gå ner ett kilo i veckan är det underbart och skitbra och jättestarkt, så ja, jag får tänka så.
 
Hoppas på att få bli lite småfuller ikväll, har inte blivit berusad på två veckor (hej alkis) så känner att det är dags nu.
 
Det är träff i Göteborg imorgon också. Jag vill gå, men jag vet att jag inte kommer kunna. Skulle bedra en massa människor i så fall och vara ännu falskare och hemskare än vad jag redan är. Så, alla ni som ska dit, ha så roligt! Omständigheterna kanske förändras så att jag kan vara med en annan gång.

Senaste veckans mat

I och med att jag inte vet om killen har hittat hit eller inte så skrivar jag inte vad jag ätit bara hur mycket, på ett ungefär. Måste få lite överblick. Får ge killen ett "namn" så det blir lättare att skriva. Han benämns härdanefter som L.
 
Så, jag orkar inte tänka tillbaka alla dagar men tar en vecka:
 
Torsdag 6 sept:
    Frukost 300 kcal.
    Middag alldeles för mycket fett och kolhydrater och säkert 500 kcal.
    Filmsnacks en näve jordnötter, blä! + frukt 200 kcal.
Totalt 1000 kcal en del promenerade under dagen.
 
Fredag 7 sept:
    Frukost 300 kcal.
    Middag 400 kcal.
    Kvällsfika 100 kcal.
Totalt 800 kcal.
 
Lördag 8 sept:
    Frukost 400 kcal större än vanligt eftersom jag behövde extra kraft pga träning.
    Middag som min familj bestämde så blä för mycket, 600 kcal.
    Kvällen 4 glas vin 400.
Totalt 1400 plus träning = -300 kcal.
 
Söndag 9 sept:
    Frukost 350 kcal.
    Middag jättesent 500 kcal.
Totalt 850 kcal en timmas promenad i halvhögt tempo men med en hel del backar!
 
Måndag 10 sept:
    Lunch 350 kcal.
    Middag BRA mat, eftersom jag fick bestämma haha, 350 kcal.
Totalt 700 kcal.
 
Tisdag 11 sept:
    Frukost 300 kcal.
    Fika som blev två bakverk, helt onödigt och dåligt, blä att jag inte kunde tacka nej, 300 kcal.
    Middag 300 kcal.
Totalt 900 plus ett ordentligt träningspass på kvällen = -400.
 
Onsdag 12 sept:
    Frukost 300 kcal.
    Fika IGEN! blev bjuden fan, men bara en liten sötsak denna gång 100 kcal.
    Middag 600 kcal.
Totalt 1000 kcal.
 
När jag ser det såhär ser det ganska bra ut. Jämfört med för låt oss säga fyra månader sedan då jag dagligen hamnade på runt 1500 kalorier, och i princis aldrig rörde på mig. Hoppas bara att detta visar resultat på vågen snart!

Paranoia

Jag blev helt förskräckt igår att min kille kanske hittat bloggen. Får inte hända, usch usch!
 
Jag är en så hemsk människa! Ljuger för mina närstående och förstör saker, är till en massa problem och kan inte göra rätt, hur mycket jag än försöker. Det är aldrig nog.
 
Detta kommer också förstöra allting, jag kommer få folk att gråta, bli arga osv. Bara för att jag vill bestämma själv över mitt liv. Men det går ju inte, jag gör ju fel. Kan inte vara "normal".
 
Jag är egentligen inte ledsen, eller ångestfull när jag skriver detta. Mer...nollställd. Som att vad jag gör eller tänker eller känner kommer inte ha någon betydelse, jag kommer förstöra det ändå. Ingen idé att försöka, lika bra att ge upp, och i vissheten att jag inte kan rädda mig själv finner jag ett lugn. En trygghet, ett som är säkert.
 
Fy fan för tankar!

Vart ska du gå min lilla flicka?

Kväll igen, jag har en massa mat kvar sen middagen men vill inte äta mer. Hoppas at någon annat äter upp det. Tänkte ju gå ut på en kvällspromenad förut men sen tog det sån tid att läsa alla bloggar så nu är det försent.
 
Maten har faktiskt gått bra! I flera dagar på raken, och tom helgen funkade. Jag har ju svårast på helgerna, brukar alltid bli massa alkohol och snacks som förstör resten av veckan, men denna helg drack jag inget i fredag och i lördags drack jag "bara" två glas vitt vin och två glas rosé. Hehe, och det är lite för att vara mig!
 
Jag har fortsatt att äta mellan 800 och 1000 kalorier per dag. Känns inte tillräckligt lite för jag är så otålig, men jag vet att det ska innebära att jag går ner. Kom igen nu kroppen!
 
Just det, det konstigaste av allt!
Jag var hos min mormor och morfar i lördag, och de har också en analog våg precis som jag. Såklart var jag tvungen att väga mig, och med frukost och en del vatten + träning och mycket svettande så visade den 52-53 kg! Alltså ca 2-3 kg mindre än min våg! Jag blir galen på sånt här, vad tusan väger jag egentligen!!!
 
Vill ha tag på en RIKTIG, BRA våg :/
 
Hoppas ju på att den lägre siffran stämmer, men jag känner mig inte det minsta mindre. Kollade på mina ben idag, och fy vad stora vader jag har! Känns som att jag för första gånger börjar få riktigt skev kroppsuppfattning för de såg verkligen överviktiga ut! Usch och blä. Ska mäta mig snart så jag har det att gå efter iaf. Jag är en naturare till sinnet så jag vet att måttbandet iaf inte ljuger.

Wonderwall

Massa funderingar snurrar runt i huvudet. Vet inte hur jag ska få rätsida på någon av dem. Fortsätter att ifrågasätta mina val och förhoppningar. Skulle vara så mycket lättare att bara leva kvar i min nuvarande livssituation och aldrig behöva utsätta mig för förändringar. Har aldrig tyckt om att röra på min, resa och upptäcka nya platser. Jag trivs så bra här i min stad med mina vänner.
 
Sen, vad kommer det ha för betydelse om jag gör det ena eller det andra, varför bryr jag mig så mycket om mig själv? Det finns så mycket annat att bry sig om, lägger jag min kraft på det kanske jag kan förändra saker, förändra för andra. Hjälpa människor som har det svårt, sprida kunskap till människor med mycket kraft som i sin tur har möjlighet att förändra ännu mer.
 
Sen, igen, vad har det för betydelse om hundra år? Då kommer planeten ändå vara så miljöförstörd att inte en levande varelse kan existera, vi kommer gå tillbaka till det förhistoriska tillstånd jorden befann sig i i sin födelse, stora gasmoln över himlen, eldhav, sprutande magma.
 
Eller vara en kall tom planet, sten och grus, en gigantisk astroid.
 
Det är så mina tankar vandrar iväg och snurrar in sig om jag tillåter mig att tänka för mycket. Jag ser inte ens min egna sorgliga framtid, jag ser hela världens obevekliga resa mot döden, så vad gör det då om jag är lycklig eller inte?
 
Nu ska jag försjunka i en tidning och läsa om den fruktansvärda värld vi lever i och låtsas att jag inte behöver ta del av den

Remember the summer

Oavsett att det börjar bli kyligare ute och behov av mer kläder så vill jag hålla kvar i sommarkänslan. Jag tänker att tror du på att det är lite sommar kvar i luften så känns det inte lika kallt att gå ut på mornarna.
 
Idag har jag haft den första riktiga föreläsningen för hösten, så nu känner jag mig på banan igen, och det är så himla kul! Älskar verkligen min klass, vi är så underbara!
 
Dessutom har jag fått en sådan megamotivation! Tyvärr kommer den ifrån att jag...är livrädd för min framtid. Jag kan inte se alls hur mina framtidsplaner skulle kunna bli verklighet, och jag hatar förändringar så jag tänker: "kan jag inte få vara kvar här där jag är nu?" Min lösning, gå ner i vikt! Då stannar livet hur mycket jag än skulle vilja något annat. En undanflykt. Jag räknade lite på att gå ner ett kilo i veckan fram till nästa år = 15 kilo. Det skulle tom vara i klass med att bli inlagd, gosh! Det tror jag inte jag vill bli. Vill ha min frihet ändå.
 
Detta bestämde jag iaf i måndags, så från en helg där jag ätit lite mer som jag har brukat, orkar inte skriva ner varje dag för det kommer jag ändå inte ihåg, men typ 1000-1300 kcal per dag, så har jag de senaste tre dagarna landat på mellan 500 och 800 kcal, dessutom med en del promenerande både tisdag och onsdag. Idag hade jag en liten frukost på 250 kalorier för jag var rädd att jag skulle behöva äta något i skolan till lunch. Det blev bara vatten istället och ikväll ska jag hem till kompisar och käka vid åtta. Haha, elva timmar mellan måltiderna är ju lagom mycket!
 
Fy nu måste jag sluta, lovar att skriva mer snart, och NÅGOT annat än mat kan jag nog få in då.

Snabbis

Kommer ett litet snabbt inlägg bara, har egentligen inte tid att skriva.
 
Bloggen har krånglat i några dagar, jag har inte kunnat logga in, men nu är det fixat äntligen.
 
Kommer skriva ett inlägg senare med hur maten har gått de senaste dagarna, nu ska jag springa runt på stan och fixa massa ärenden, förbränna en massa med andra ord!

RSS 2.0