ledig måndag

Ingenting spelar någon roll.
Jag känner tomhet mest hela tiden. Som tur är blir det bättre när jag är runt kompisar, när jag har tid för det.

Jag längtar till september, då kommer jag avsäga mig ett ansvarsuppdrag som har dragit så mycket energi ur mig det senaste året. Det problematiska med att vara en engagerad person är att det lätt blir mer och mer att ansvara för, och något som bara låter kul och peppande i början kan lätt bli betungande istället.

Hade en ledig dag igår. L ville att vi skulle ta oss ner på stan, och när han vill det kan ju inte jag banga, det är bra att ta sig ut. Vi strosade, köpte tvspel och te, och avslutade med middag på en grekisk restaurang. Jag åt lite mer än hälften och frågade om jag fick resten som doggybag och det var inga problem! Underbart, det betyder att jag inte måste dra mig från att gå på restaurang lika mycket som jag har gjort tidigare.


finns det någon mening att säga förlåt?

Enda lediga dagen denna veckan! Och lön på det, jag får ut lite över 20000 från två av mina jobb. Pengar spelar ingen roll ändå, jag kommer inte bli mer eller mindre lycklig med dem. Jävligt olycklig just nu.

Jag och L var på ikea i söndags och köpte möbler för över 3000. Har aldrig handlat möbler för så mycket på en och samma gång! Vi ska försöka skruva ihop allt idag.

Det blir begravning om ett par veckor. Jag vill inte! För ett halvår sen levde han och var precis som vanligt. Det är så orättvist. Han är inte borta, han bara sover känns det som. Jag var inte och hälsade på så mycket jag skulle gjort på slutet.

Maten är så svår. Vet inte vad jag ska göra. Varje dag är ett krig inom mig, emot min kropp. Jag läser just nu boken Hungrig, självbiografi av Crystal Renn, och hon skriver bland annat att vi ska inte gå och ogilla vår kropp hela livet och sen bli gamla och titta på bilder från när vi var yngre och upptäcka att vi var mycket finare än vad vi trodde. Och jag känner att det inte alls stämmer på mig. Det är ingen hjälp på något sätt.

För jag ser bilder på mig själv både från nu och från de senaste tio åren och jag hatar förvisso min kropp men inte så att jag tycker att den skulle vara finare fem kilo lättare, jag hatar den alltid. Jag vill inte ha en kropp! För mig är det viktigare vad jag klär min kropp i och hur mitt hår ser ut. Hade jag inte fått uttrycka min identitet där då hade jag verkligen hatat mig själv för evigt.

Kroppen är bara ivägen, och då vill jag bara att den tar så lite plats som möjligt. Varför låter jag inte bara kroppen vara? Varför detta krig? Jag vet inte.


sorg

Jag är i sorg. Men jag fattar det inte riktigt, så jag är i någon sorts förnekelse också. Allt är så tungt. Livet, varför är det så orättvist? Jag kämpar, jag sliter, jag försöker förtvivlat vara bra nog. Eller vara lite bättre än jag är. Det går alltid att vara mer, bättre, snällare, ambitiösare, och så vidare, och då vill jag vara det. Jag är aldrig nog. Min ätstörning är mycket värre. Det bestämmer över mig. Den ger mig ångest för att jag har ätit. Sen får jag ångest för att jag får ångest för mat när jag borde bry mig om så mycket viktigare saker. Jag får ångest även om jag har gått ner i vikt. För jag tror att en dag med inte lika lite mat kommer få mig att gå upp allt igen. Tjockrädsla. Förvirring. Så rädd för att bli för sjuk men samtidigt kan jag inte stoppa det. Inte just nu. Jag vill inte göra folk ledsna. Jag kämpar så. Men jag är så fruktansvärt trött. Vill byta jobb. Stressen är inte bra för mig. Hoppas jag kan få något annat till nästa år. Har ätit två bitar smörgåstårta och två bitar tårta idag och jag vet inte var jag ska ta vägen riktigt. Kan ju inte vara mer än 1200 kalorier totalt. Kanske vågar äta något mer ikväll.

RSS 2.0